Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla kabineyi açıkladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin etmesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçerek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne iştirak etti.




  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 95 yıllık Cumhuriyetimizi şahlandıracağız
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel defterini imzaladı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de yemin etti

Bakanlık sayısının 26'dan 16'ya düşürüldüğü yeni sistemin ilk kabinesi belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla kabineyi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştiren az sayıda ülkeler arasına Türkiye olaraekgirmiş bulunuyoruz. Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi milletimizin kanı ve canıyla aslında rüştünü ispat etmiştir. 16 Nisan halkoylaması ve 24 Haziran seçimleri demokrasimizin sandıkta rüştünün en önemli ispatı olmuştur.

Bir kez daha hem seçim sonuçlarının hem de yeni yönetim sistemimimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Seçimlerde sandığa giderek iradesini yansıtan 50 milyonun vatandaşımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Şahsımı cumhurbaşkanlığına layık gören 26 milyon 331 bin vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. 

Göreve başlama töreninde de ifade ettiğim gibi 81 milyonun cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz.

154 Temmuz'dan itibaren bizi destekleyen yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemizi imkan sağlayan Milliyetiçi Hareket Partisi'ne burada başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum.

Yeni yönetim sisteminin hazırlıklarına 16 Nisan halkoylamasının ardından hemen başlamıştık. Yeni yönetim sistemimizin çalışmalarını geçtiğimiz günlere kadar devam ettirdik.

Yeni yönetim mimarisini seçimden önceki günlerde televizyon programlarında milletimizle de paylaşmıştık. Eski sistemden yeni sisteme geçişin alyapısı mahiyetindeki kanun değişikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şimdi sizlere yeni sisteme göre kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki bakanlarımızın isimlerini açıklamak istiyorum. 


Yeni sistemin ilk kabinesi;


Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay

Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk

Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak

İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk

Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank

Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli

Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk

Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan

Kaynak: TRT Haber

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski