Dünyanın En Değerli Markası THY

Türkiye’nin en büyük şirketi ve en değerli markası olacağız”

Dünyanın En Değerli Markası THY
Dünyanın En Değerli Markası THY
Açılışı yeni yapılan İstanbul Havalimanı’ndan tarifeli ilk uçuş Ankara’ya gerçekleştirildi. Yolcularla birlikte protokolünde yer aldığı uçuşta THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yeni havalimanı ile yeni bir atağa kalkacaklarını ve 2023’te THY’yi Türkiye’nin en büyük şirketi ve en değerli markası haline getireceklerini açıkladı. Habertürk'ten Abdurrahman Yıldırım'ınn haberi...
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı 2023’te kargo taşımacılığında dünyada ilk beşe, yolcu taşımacılığında ise ilk sekize gireceklerini belirtti. 45 dakikalık Ankara uçuşunda yaptığımız söyleşide İlker Aycı’nın açıklamaları ana hatları itibariyle şöyle:

İstanbul Havalimanı’nın açılışını sabırsızlıkla bekliyorduk. Atatürk Havalimanı’nda sıkışık kalmıştık. Sonuçta bir kapasite sorunu vardı, istediğiniz kadar yükselemiyorduk. Zıpladığımızda kafamızı tavana vuruyorduk. Şimdi yeni havaalanı ile tavan sınırı yok, limit artık gökyüzü. Bu yeni imkanları da kullanarak hem yolcu hem kargo taşımacılığında büyümenin ivmesini artıracağız.

Kargoda dünyanın ilk 5’ine gireceğiz

-Kargo tarafında ise yeni havalimanının olanaklarıyla tam bir atılım yapacağız. Yeni ortaklıklar yoluyla globalleşiyoruz. Dünyanın en büyük kargo şirketi ZTO ile ortaklık kuruyoruz. 27 milyon kargo kapasiteli ve 14 milyar dolar cirolu bir şirketle yeni ufuklara açılacağız. Bu işbirliği ile Çin’den çıkan malları İstanbul’dan dünyaya dağıtacağız. Çin’e gidecek malları da İstanbul üzerinden bu ülkeye ulaştıracağız. Buradan 2 milyar dolarlık bir gelirimiz olacak.

-Şu anda yüzde 28 büyüyoruz ve kargoda dünya 8’cisiyiz. Yeni ortaklık ve otomatik kargo merkezinin getireceği avantajlarla dünyada ilk 5’e gireceğiz. 2 milyon ton olan kapasiteyi 4 milyon tona çıkartacağız ve 2023’te dünyanın ilk 5 kargo şirketi ve merkezinden biri olacağız.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski