Rusya İsrail'e Haddini Bildirdi

S-300'ler İsrail'e geri adım attırdı

Rusya İsrail'e Haddini Bildirdi
Rusya İsrail'e Haddini Bildirdi
Rusya'nın Suriye'ye S-300 hava savunma füze sistemini teslim etmesinin ardından, Netanyahu'nun Moskova ziyareti öncesinde İsrail 'İl-20 krizi' ile ilgili geri adım attı.
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Rusya ziyaretinin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini hatırlatan İsrailli Bakan Ze'ev Elkin Rus askeri uçak İl-20 faciasının bir kez daha tekrarlanmaması için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

S-300'LERİN TESLİMATINDAN SONRA İLK GÖRÜŞME

Yakın zamanda yapılacağı belirtilen buluşma, geçen ay Suriye'de bir Rus askeri uçağının düşürülmesi nedeniyle Tel Aviv ile Moskova arasında yaşanan gerginliğin ardından, iki lider arasında gerçekleşecek ilk yüz yüze görüşme olacak.

Rusya-İsrail Hükümetler Arası Komisyon toplantısı sırasında, Rus gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elkin, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Moskova ziyareti ile ilgili "Net bir tarih belirlenmedi ama bunun en kısa zamanda olacağı bekleniyor." dedi.

"BİR DAHA TEKRARLANMAYACAK"

Sputnik'te yer alan bilgiye göre görüşmeyle ilgili bilgi veren İsrailli bakan, "Elbette Başbakanımız, görüşmenin başında bir kez daha, Rus uçağının düşmesi sonucu ölenlerin ailelerine başsağlığını diledi. Elbette, bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu, İsrail ve Rusya arasında devam eden sürekli diyaloğun maddelerinden biri" ifadelerini kullandı.

İSRAİL HAVA KUVVETLERİ S-300'LERİN MENZİLİNDE OLACAK

Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı'nın düzenlediği basın toplantısına katılan Moskova merkezli Dünya Silah Ticareti Analizi Merkezi Direktörü İgor Korotçenko, "S-300 füzelerinin menzili 250 kilometre ve eğer pergeli alıp S-300'ün yerleştirileceği noktayı merkez alarak çember çizersek İsrail için yeni bir durumun oluştuğunu görürüz. Potansiyel olarak İsrail hava kuvvetleri neredeyse tamamen bu sistemin menzilinde yer alıyor" açıklamasında bulundu.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski