Rusya, askeri üssünü vurdu: 80 Ukrayna askeri öldürüldü

Rusya, Ukrayna'nın Mykolaiv askeri üssünü vurdu: 80 Ukrayna askeri öldürüldü



Rusya'nın Mykolaiv şehrinde Ukrayna ordusunun üssüne Kalibr füzeleriyle düzenlediği saldırıda en az 80 askerin öldüğü bildirildi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Ukrayna'nın güneyindeki Mykolaiv'de askeri üssün Rusya tarafından vurulduğunu açıkladı. Üssün yerle bir olduğu öğrenildi. Saldırıda en az 80 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de enkaz altında kaldığı aktarıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: SİREN ÇALMAK İÇİN VAKTİMİZ OLMADI


Ukrayna ordusu saldırıyla ilgili açıklama yapmazken Mykolaiv Belediye Başkanı Oleksandır Senkeviç, saldırı öncesi sirenleri devreye sokmak için zaman olmadığını ve füzelerin yakındaki Herson'dan atıldığını belirtti.

"KIŞLADA EN AZ 200 ASKER UYUYORDU"


Mykolaiv kentinde, görgü tanıkları "Kışlada en az 200 asker uyuyordu, 50 cansız beden bulundu, net ölü sayısını bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

İLK KEZ HİPERSONİK FÜZE KULLANDILAR


Rusya Savunma Bakanlığı, bugün Ukrayna'da bir mühimmat deposunu Putin'in "durdurulamaz" olarak tanımladığı kinjal hipersonik füzelerle imha ettiğini açıklamıştı. Bilgilendirmede, "Ukrayna'daki özel operasyonda ilk kez Kinzhal hipersonik füzesi kullanıldı. Ukrayna'nın İvano-Frankivsk bölgesinde füze ve uçak mühimmatı için büyük bir yeraltı deposunu Kinzhal hipersonik füze kullanarak imha ettik." ifadeleri yer almıştı.



--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: 

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski