Suriye'de Putin'e destek gösterisi

Suriye'de Putin'e destek gösterisi: Ellerinde Rusya ve Suriye bayrakları vardı



Rusya lideri Putin, Ukrayna işgalinin 16. gününde dikkat çeken bir hamlede bulundu. Yaptığı açıklamada Ortadoğu'dan 16 bin gönüllü askeri Rus ordusuna dahil edeceklerini söyleyen Putin'i destekleyen bir görüntü ise Suriye'den geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad güçleri Rusya'ya destek gösterisi düzenlerken, askerlerin kısa süre sonra Ukrayna'daki savaşa katılacakları öne sürüldü.

Gün içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Eğer gönüllü olarak Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görürseniz, onlarla yarı yolda buluşup savaş bölgesine girmelerine yardım edin" çağrısı Suriye'deki Esad güçlerinden karşılık buldu.

BEŞŞAR ESAD GÜÇLERİNDEN RUSYA'YA TAM DESTEK


Putin'in açıklamaları sonrası sosyal medyaya düşen görüntülerde Beşşar Esad güçlerinin Rusya'ya destek gösterisi yaptığı anlar yer aldı. Ellerinde Rusya, Suriye ve Beşşar Esad bayrakları ile slogan atan Esad güçlerinin yakın zamanda Ukrayna savaşına dahil olması bekleniyor.

ORTA DOĞU'DAN GÖNÜLLÜ SAVAŞÇILAR GETİRİLECEK


Putin, Orta Doğu'dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak savaşçıların Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması için talimat verdiğini açıkladı. Gelecek savaşçıların gönüllü olması gerektiğini belirten Vladimir Putin, "Eğer gönüllü olarak Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görürseniz, onlarla yarı yolda buluşup savaş bölgesine girmelerine yardım edin" ifadelerine yer verdi. Uzmanlar Putin'in hem personel hem de teçhizat kayıplarının artması üzerine bu kararı aldığını düşünüyor.

16 BİN KİŞİ GÖNÜLLÜ RUSYA SAFLARINA KATILMAK İSTİYOR

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şovgu da Rus ordusuna katılarak Ukrayna'ya karşı savaşmak isteyen çok fazla gönüllünün olduğunu belirterek, "Ukrayna'da Rusya adına savaşmak isteyen çoğunluğu Orta Doğu'dan olmak üzere 16 bin gönüllü başvurusu aldık" dedi.

PENTAGON OLAYI SIZDIRMIŞTI

Pentagon'dan üst düzey yetkili, 7 Mart günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da savaşmak üzere Suriye'den savaşçı topladığı haberlerinin doğru olduğunu söylemişti.



--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: Sondakika

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski