KKTC'de hükümet istifa etti

KKTC'de hükümet istifa etti



KKTC'de geçtiğimiz dönem kurulan 3'lü koalisyon sona erdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti. Bu gelişmenin ardından KKTC'de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti, Yeniden Doğuş Partisi Koalisyon hükümeti dönemi sona erdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Faiz Sucuoğlu dün öğle saatlerinde kabinesinde bulunan Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınması için Cumhurbaşkanın onayını istedi fakat KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yanıt vermedi. Bekleyiş akşam saatlerini bulunca Sucuoğlu, hükümet ortakları Ataoğlu ve Arıklı ile görüşüp hükümetinde istifasını Cumhurbaşkanı'na sundu.

3 PARTİLİ KAOLİSYON DÖNEMİ SONA ERDİ


Dün saatler 22.00'ı gösterdiğinde UBP'nin Genişletilmiş MYK'sı gerçekleşti. Toplantı sonucu Sucuoğlu'na oy birliği ile destek kararı çıktı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti. Bu gelişmenin ardından KKTC'de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti, Yeniden Doğuş Partisi Koalisyon hükümeti dönemi sona erdi.

HÜKÜMET, 21 ŞUBAT'TA KURULMUŞTU


Cumhurbaşkanı Tatar'ın, Sucuoğlu'nun hazırladığı kabine listesini 21 Şubat'ta onaylamasının ardından KKTC'de 38. hükümet kurulmuştu.SİYASİ KRİZ YAŞANMIŞTIÖte yandan son dönemlerde; Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun'un görüş ayrılıkları yaşaması ve karşı karşıya gelmesi sonucunda, KKTC'de siyasi kriz yaşanmıştı.



--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski