Tuzlada patlama ve yangın: 3 ölü, 9 yaralı

Tuzlada patlama ve yangın: 3 ölü, 9 yaralı



Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde bir fabrikada patlama sonrası yangın çıktı. Anadolu yakasındaki birçok ilçeden duyulan patlama nedeniyle fabrika ve çevresinde büyük hasar oluştu. İstanbul Valiliği, patlama nedeniyle 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi’nde bulunan bir fabrikada patlama sonrası yangın çıktı.

Saat 13.00 sıralarında patlama sonrası yangın bitişikteki 5 fabrikaya daha sıçradı. Yangına müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmekte zorlandı.

ÜÇ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ


Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 7 kişinin yaralandığını 3 kişiden ise haber alınamadığını ifade etmişti. İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, üç işçinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını açıkladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA


Patlamaya ilişkin İstanbul Valiliği’nden de yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere  yer verildi:


 Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş,
yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları
devam etmektedir.

 Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü
ekiplerince söndürülmüştür.

Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale
edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir.

Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır
ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz
İstanbul itfaiyesinden yapılan açıklamada bitişik nizam 6 iş yerindeki  yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları devam ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


İstanbul Tuzla’da Orhanlı Sanayi bölgesinde bir fabrikada yangın sonrası meydana gelen patlamada 3 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Konuya ilişkin Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada,

“29 Nisan 2022 günü saat 13.15 itibarıyla Tuzla Ortamahalle Atayolu Caddesi’nde faaliyet gösteren Boya ve Vernikçiler Kooperatifi bünyesindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktığının ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış ve nöbetçi Cumhuriyet savcısınca gerekli incelemeler yapılmak üzere olay yerine intikal edilmiştir.

Soruşturma, halihazırdaki belirlemelere göre 3 işçinin hayatını kaybetmesine sebep olan bu olaya ilişkin maddi gerçeği her yönüyle açığa çıkarmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek üzere titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

“HOCA ‘DEPREM OLUYOR’ DEDİ”


Yan fabrikada çalışan Muharrem Aslan, “Camideydik. Arkadaşlarla gitmiştik. O ara cami baya bir sallandı. Hoca ‘deprem oluyor’ dedi. Büyük bir patlama oldu. Geldik baktık ortalık facia. Burada olsak sağ çıkmamız imkansızdı. 3-4 arkadaş gitmiştik. Diğer arkadaşlar da işe çıkmıştı henüz fabrikaya gelmemişti. Kazan buraya fırlamıştı. Cami mesafesi 1 buçuk kilometre var. 15-20 dakikaya yürüyerek gidiyoruz. Cuma namazı saatine gelmesi milleti felaketten kurtardı diye düşünüyorum” dedi.

“ABDEST ALIYORDUM, SAKLANDIM”


Bir başka fabrika çalışanı Muammer Ergen, “Lavabodaydım o sıra. Öğle saatiydi abdest alıyordum. İkincisi daha şiddetli oldu. Hemen arabanın arkasına saklandım” diye konuştu.

“BAYRAM NEDENİYLE İŞİ ERKEN BIRAKTIK, BU NEDENLE ÇALIŞANLAR ŞANS ESERİ KURTULDU”


Fabrikada yöneticilik yapan Sinan Uçanok ise Ramazan Bayramı nedeniyle işçilerin erken çıktığını belirterek, “Ramazan Bayramı nedeniyle erken çıkmaya karar verdik. İşçiler önden çıktı. Onları uğurlarken bir patlama oldu. Ben içerdeydim, hemen dışarı çıktım. İkinci patlama oldu ve yangın başladı. Bayram nedeniyle işi erken bıraktık. Dolayısıyla içeridekiler de şans eseri kurtuldu” şeklinde konuştu.

“BAYRAM ARİFESİ OLDUĞU İÇİN KİMSE MASA BAŞINDA DEĞİLDİ”


Kader Yılmaz “Bayram arifesi olduğu için kapatmak üzereydik. Bahçedeydim ses duydum ve masanın altına girdim kafamı kaldırdığımda uçan insan gördüm. Bayram arifesi olduğu için kimse masa başında değildi. Bu durum büyük şanstı” dedi.



--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski