İçişleri Bakanlığından Afganlarla İlgili Uyarı

İçişleri Bakanlığı: Bir haftada bin 54 Afgan ülkesine gönderildi

İçişleri Bakanlığı, yılbaşından bu yana 28 bin 581 düzensiz göçmen sınır dışı edildiğini açıkladı. 15-22 Mayıs tarihlerinde ise Afganistan uyruklu 1054 düzensiz göçmen ülkesine gönderildi.
Son dakika haberi: Düzensiz göçle mücadele kapsamında yıl başından itibaren Afganistan, Pakistan ve diğer uyruklu 28 bin 581 düzensiz göçmen ülkesine geri gönderildi.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi gerekli tüm tedbirler alınarak aralıksız bir şekilde devam ediyor.
İçişleri Bakanlığı: Bir haftada bin 54 Afgan ülkesine gönderildi


Ülkeye yasa dışı şekilde giriş yapan, vize veya ikamet ihlali gerçekleştiren, çalışma izni olmadan çalıştığı tespit edilen, sahtecilik yapan, kamu düzeni, kamu güvenliği ve kamu sağlığı açısından tehdit oluşturan yabancıların sınır dışı işlemleri etkin bir şekilde sürüyor.

Doğu ve güney sınırlarından yasa dışı şekilde giriş yapmaya çalışan yabancıların ülkeye girişine izin verilmiyor.

2 MİLYON 616 BİN YABANCI ENGELLENDİ

Bu kapsamda, 2016 yılından itibaren şu ana kadar 2 milyon 616 bin 509 yabancının ülkeye girişi engellendi. 2022 yılındaki engelleme istatistiklerine bakıldığında toplam 153 bin 88 düzensiz göçmenin, ülkeye girişinin engellendiği ve etkin bir sınır yönetimi politikası benimsendiğini görülüyor.

Türkiye'ye yasa dışı şekilde giriş yapan yabancılar, kolluk birimlerince yakalanarak sınır dışı işlemlerinin neticelendirilmesi için il göç idaresi müdürlüklerine teslim ediliyor.

2022'DE 74 BİN 516 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

2022 yılında Türkiye'de yakalanan düzensiz göçmen sayısı 74 bin 516 olarak kayıtlara geçti. Bu kişilerden 9 bin 829'u her ay 81 ilde eş zamanlı olarak icra edilen Düzensiz Göçle Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulamaları kapsamında yakalandı.

15-22 MAYIS TARİHLERİNDE 1054 AFGAN ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Son olarak 15-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul'dan gerçekleştirilen 9 charter seferiyle geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altına bulunan toplam 1054 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ülkesine gönderildi.

Bunlara ilave olarak önümüzdeki günlerde 1680 düzensiz göçmen Afganistan'a yapılacak 12 charter seferiyle Göç İdaresi Başkanlığının koordinesinde sınır dışı edilecek. Bu charter seferlerinden ilki dün Erzurum'dan 138 düzensiz göçmenin ülkesine gönderilmesiyle gerçekleştirildi.
Kaynak: haber7

--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski