Ukrayna Zor Durumda

Ukrayna için kritik süreç başladı: Zor duruma düştü

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Haber7 için kaleme aldığı "Ukrayna satışa mı geldi?" başlıklı yazısında; Batı'nın Ukrayna'ya mühimmat desteğini azaltmaya başlaması sonrası ortaya çıkan tabloyu yorumladı.

24 Şubat’ta başlayan Rusya’nın Ukrayna işgali, savaşın tüm acımasızlığının sergilendiği korkunç bir ortamda devam ediyor.
Ruslar, ilk günlerde yıldırım harekâtıyla Kiev’in gardını düşürme hedefine ulaşamayınca, taktik değiştirip ülkenin doğusuna yönelmişlerdi.
Son bilgiler çatışmaların merkezinde, Donbass’ın düşmesi için kritik öneme sahip Severedonetsk ve Lysychansk kentlerinin olduğuna işaret ediyor.
Daha önce iki kent arasındaki iki köprüyü imha eden Ruslar, Severodonetsk’in dünyayla kalan irtibatını kesmek için üçüncü köprüyü de ağır bir bombardımanla tahrip ettiler.
Rusların Kiev bölgesinden çekilmesinden sonra İstanbul’daki müzakerelerde elde edilen ilerlemeyi, Batı’dan gelen ‘savaşa devam, arkanızdayız’ telkinleriyle boşa çıkaran Ukrayna’daki Zelenskiy yönetimi, son dönemde ABD ve Avrupalı müttefiklerine dönük sitem dilini artıran konuşmalar yapıyor.
İşlerin yavaş yavaş bir hayal kırıklığına doğru sürüklendiğini gösteren işaretler artıyor.
Sadece Ukrayna makamları için geçerli değil bu durum.
Rus tehlikesini enselerinde hisseden Litvanya’dan gelen açıklamalara bakalım.

Şu sözler, Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbargis’e ait:

"Ukrayna’da fabrikalar çalışmıyor. Ukraynalılar, savaşmak için gerekli mühimmatı üretemiyorlar. Silahları tükenmeye başladı ve şimdi tamamen Batı’nın gönderdiği silahlara bağımlılar.

ABD ve diğer ülkeler, Ukraynalılara gerçekten istedikleri uzun menzilli füzeleri vermekten vazgeçtiler. Görünen o ki, Washington yönetimi içinde Rusya’yı kışkırtma konusuna hala süregelen koruklar var."


1 Yorumlar

  1. Şu sözler, Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbargis’e ait:

    "Ukrayna’da fabrikalar çalışmıyor. Ukraynalılar, savaşmak için gerekli mühimmatı üretemiyorlar. Silahları tükenmeye başladı ve şimdi tamamen Batı’nın gönderdiği silahlara bağımlılar.


    ABD ve diğer ülkeler, Ukraynalılara gerçekten istedikleri uzun menzilli füzeleri vermekten vazgeçtiler. Görünen o ki, Washington yönetimi içinde Rusya’yı kışkırtma konusuna hala süregelen koruklar var.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski