Ukrayna'da Esirlere İdam Cezası

Ukrayna'daki ayrılıkçı lider, yabancılara verilen idam cezasından geri adım atmayacaklarını duyurdu

Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı liderlerden biri, Ukrayna ordusu için savaşırken yakalanan iki Britanya ve bir Fas vatandaşına verilen idam cezası konusunda geri adım atmayacaklarını belirtti. 
Donbas'ya 2014'te kurulan iki ayrılıkçı yapıdan 'Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Denis Puşilin, "Ukrayna'ya sivilleri para karşılığında öldürmeye geldiler. O yüzden cezada indirim veya değişiklik için bir neden görmüyorum" dedi.
AFP'nin aktardığına göre pazar günü işgal altındaki Mariupol'de konuşanPuşilin, "Mahkemeler tamamıyla adil bir karar verdi" dedi. Ayrılıkçı lider, aynı zamanda Britanya Başbakanı Boris Johnson'ı vatandaşlarının kaderini "umursamamakla" suçladı ve Londra'nın kendileriyle temasa geçmediğini ifade etti.
Cumartesi günü Johnson'ın sözcüsü idam kararlarının kendilerini "dehşete düşürdüğünü" belirtmişti. Sözcü, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları oldukları çok açık; o yüzden bu insanlara savaş tutsağı muamelesi yapılmalı" dedi.

 

1 Yorumlar


  1. Cumartesi günü Johnson'ın sözcüsü idam kararlarının kendilerini "dehşete düşürdüğünü" belirtmişti. Sözcü, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları oldukları çok açık; o yüzden bu insanlara savaş tutsağı muamelesi yapılmalı" dedi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski