Ticimax SEO AYARLARI Eğitimi Eğitimleri
Bu konumuzda sizlere daha öncesinde sitemizde SEO alanına yönelik açılmamış olan yeni bir SEO konusuna değinelim dedik.
Ticimax SEO AYARLARI Eğitimi Eğitimleri |
Gelişmiş SEO Uygulamaları
Search Engine Optimization kısaltılmış hali ile SEO, arama motoru optimizasyonu anlamındadır. Google, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarında reklamsız, doğal olarak yer almak için yapılan belirli kriterlere sahip çalışmaları kapsar. Arama motoru optimizasyonu kapsamında yapılan tüm çalışmaların temel amacı, rekabet ortamında rakipleri geride bırakarak arama motorlarında üst sıralarda yer almaktır. Bu çok detaylı ve titiz bir çalışma gerektirmektedir.
ARAMA MOTORLARINDA İDDİALI OLMANIZI SAĞLAYACAK GELİŞMİŞ SEO ÖZELLİKLERİMİZ
1) Link Yönetim Modülü
SEO çalışmalarınıza işinizi oldukça kolaylaştıracak olan link yönetim modülü; E-ticaret sitenizde URL'lere toplu olarak tek ekranda müdahale etmenize, ilgili sayfanın SEO; başlık, anahtar kelime ve açıklama alanlarını düzenlemenize ve ''Index'' ve ''no follow'' durumlarını seçmenize önem durumlarına göre hedefler belirlemenize imkan sağlar.
Hedefler;
Belirlediğiniz bu hedefler SEO çalışmalarınız için anlamlandırabilir ve çalışmalarınızı takip edebilirsiniz. 1'den 8'e kadar hedef belirleyebilirsiniz.
Filtreleme;
Link yönetiminin filitreleme yapısı sayesinde çalışma yapmak istediğiniz ya da kontrol etmek istediğiniz URL'yi ''Tip'' bazında seçebilirsiniz.
2) 404 Link Yönetim Modülü
Daha evvel silenen bir ürün ya da içerik sayfasından dolayı, 404 hataları ile karşılaşmak bir e-ticaret sitesinin SEO performansı ve kullanıcı gözündeki değeri açısından pekte hoş karşılanan bir durum değildir. 404 hata sayfalarının takibi manuel olarak oldukça zordur, bu anlamda Ticimax altyapısında yer alan 404 link yönetim modülü ile 404 hata linkleri listelerini görebilir ve bu linkleri yeni linklere yönlendirmelerini yapabilirsiniz. 404 link yönetim modülü site yönetim panelinizdeki önemli bir SEO raporlarından biri durumdadır.
Alınan 404 linkleri sayfada listelenerek;
*URL; ziyaret edilmeye çalışılan sayfayı gösterir,*Ziyaret sayısı; ilgili sayfanın kaç kez ziyaret edildiğini gösterir,*İlk ziyaret tarihi; sayfanın ilk kez ne zaman ziyaret edildiğini gösterir,*Son ziyaret tarihi; ilgili sayfanın en son zaman ziyaret edildiği gösterilir,*Yönlendirme oluştur ile 404 alınan linki farklı bir URL'ye yönlendirme işlemi yapılır.
Yönlendirme sonrası listelenen link otomatik olarak rapordan kalkar.
Eğer yönlendirme yapılmak istenen link doğru değilse '' Hedef URL Bulunamadı'' şeklinde sistem uyarır vererek yapılan işlem konusunda uyarır. 404 link yönetim modülünün bir diğer özelliğide excele aktar seçimi ile listelenen URL ve detaylarını dışarı aktarabilmenizdir.
3) Ürüne Özel URL Rewrite Uygulaması
Ürünlerinize ait link yönetiminizi admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz. Ticimax sizin için ürün adınıza göre en temiz ve doğru URL 'i otomatik olarak oluşturmaktadır. Ancak Ticimax'ın eşsiz teknolojisi sayesinde eklediğiniz ürünün linkini kendinize göre belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda değiştirdiğiniz URL'yi kontrol et butonu ile sistemde hali hazırda kullanılıyor mu kontrol edebilmektesiniz.
4) Kategoriye Özel URL Rewrite Uygulaması
Kategorilerinize ait link yönetiminizi admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz. Ticimax sizin için kategori adınıza göre en temiz ve doğru URL 'i otomatik olarak oluşturmaktadır. Ancak Ticimax'ın eşsiz teknolojisi sayesinde eklediğiniz kategori linkini kendinize göre belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda değiştirdiğiniz URL'yi kontrol et butonu ile sistemde hali hazırda kullanılıyor mu kontrol edebilmektesiniz.
5) Marka Sayfalarına Özel URL Rewrite Uygulaması
Markanıza ait link yönetiminizi admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz. Ticimax sizin için marka adınıza göre en temiz ve doğru URL 'i otomatik olarak oluşturmaktadır. Ancak Ticimax'ın eşsiz teknolojisi sayesinde eklediğiniz marka linkini kendinize göre belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda değiştirdiğiniz URL'yi kontrol et butonu ile sistemde hali hazırda kullanılıyor mu kontrol edebilmektesiniz.
6) Tedarikçi Sayfalarına Özel URL Rewrite Uygulaması
Tedarikçinize ait link yönetiminizi admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz. Ticimax sizin için tedarikçi adınıza göre en temiz ve doğru URL 'i otomatik olarak oluşturmaktadır. Ancak Ticimax'ın eşsiz teknolojisi sayesinde eklediğiniz tedarikçi linkini kendinize göre belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda değiştirdiğiniz URL'yi kontrol et butonu ile sistemde hali hazırda kullanılıyor mu kontrol edebilmektesiniz.
7) Ürüne Özel Meta Bilgisi Tanımlama
Meta tagler, arama motorlarına ve kullanıcılara ürününüzün içeriği hakkında bilgi sunar. Arama motorlarındaki sıralamanızı belirleyen temel etkenlerden biridir.
Ürünlerinize ait; SEO title (başlık), Keywords (anahtar kelime) ve Description (açıklama) alanlarını admin panelinizden düzenleyebilirsiniz.
8) Kategoriye Özel Meta Bilgisi Tanımlama
Kategorilerinize ait ; SEO title (başlık), Keywords (anahtar kelime) ve Description (açıklama) alanlarını admin panelinizden düzenleyebilirsiniz.
9) Markaya Özel Meta Bilgisi Tanımlama
Markalarınıza ait; SEO title (başlık), keywords (anahtar kelime) ve description (açıklama) alanlarını admin panelinizden düzenleyebilirsiniz.
10) İçerik Sayfalarınıza Özel Meta Bilgisi Tanımlama
Hakkımızda, sıkça sorulan sorular, iade ve değişim garantisi ya da blog içeriklerinize ait ; SEO title (başlık), Keywords (anahtar kelime) ve Description (açıklama) alanlarını admin panelinizden düzenleyebilirsiniz.
11) Yönetilebilir Robots.Txt.Dosyası
Robot.txt dosyası, arama motorlarının e-ticaret sitenizde erişmesini istemediğiniz sayfaları gösteren bir dosyadır. Dosya, Robots.txt yönetimini admin panelinizden Robots.txt alanı ile kolayca yapabilirsiniz.
Not: Robots.txt belirli kurallara göre kullanılır, gerekli dökümanı Robots.txt İçeriğinde görebilirsiniz.
12) Resim Adı Oluşturma ve Alt Etiket Ekleme (Görüntü Optimizasyonu)
Görüntü optimizasyonu, bir e-ticaret sitesinde hem kulanıcı nezdinde hem de arama motorları tarafında önem sırası açısından ilk sıralarda gelen konulardan biridir. E-ticaret sitenizdeki görsellerde yapacağınız her çalışma görüntü optimizasyonunuzun bir parçasıdır. Görüntü optimizasyonu, kalitesini bozmadan, resimlerin dosya boyutunu olabildiğince küçültmek ve sayfanın yüklenme sürelerinin düşürülmesi ve tabii ki arama motorlarında ki sıralama ile ilgilidir.
Resimlerinizi doğru anahtar kelimeler ile belirtmeniz önemlidir!
E-ticaret sitenizde yüzlerce ürün ve bu ürünlere ait farklı farklı resimlerinizin olduğunu varsayarsak, her görselin arama motorlarında alakalı terimler kapsamında sıralamalarda yer alması çok titiz bir çalışma yapmanızı gerektiriyor. Bu amaçla geliştirdiğimiz ve site yönetim paneline eklediğimiz ürün resim alt etiket modülü ile ürünlerinize ait resimlerin adlarını ve alt etiketlerini yönetim panelinizden toplu olarak ya da ürün bazlı tek tek düzenleyebileceksiniz.
SEO 'da başarılı bir görsel sıralamasına sahip olmak için resimlerinize mutlaka alt etiket eklemelisiniz!
Ürün resim alt etiket modülü ile sizin için hazır olarak eklediğimiz parametreler yardımı ile resim adlarını ve alt etiketlerinizi hızlıca oluşturabilirsiniz.
Düz metin formatında yazabileceğiniz gibi, parametre metin kombinasyonunuda tercih edebilirsiniz.
- Ürün özelinde ise;
- Ürün adı; ürünü net olarak belirtmelidir.
- ''elbise '' yazmak yerine '' askılı çiçekli elbise'' yazabilirsiniz.
Bir diğer nokta ise herhangi bir siteden aldığınız stok fotoğrafın adı muhtemelen '' stock_62657987'' gibi olacak ve görsel optimizasyonunuz konusunda size bir artı sağlamayacak. Ürün resim alt etiket modülü, yapacağınız bu toplu işlemlerle sitenize yüklediğiniz stok fotoğrafların isimlerinide kolaylıkla değiştirmenizi sağlayacaktır.
Alt etiketler; resim dosyalarınız anlık olarak tarayıcıda düzgün görünmediğinde , bir görüntü dosyasının içeriğini tanımlamak için kullanılan alternatif metinlerdir. Alt etiketler, SEO 'nun oldukça önemli bir bileşenidir. Görsellere uygun alt etiketler eklemeniz iyi bir sıralama yakalamanıza yardımcı olur.
Ürün yönetimi>ürün resimleri alanından; ana ürün resimlerine ve varyasyon resimlerine ait alt etiketler ayrıca düzenlenebilir.
13) Resimlere Otomatik Alt Etiket Ekleme
Görüntü optimizasyonu dahilinde, her yeni ürün eklemelerde ürün resimlerine ait alt etiketler otomatik olarak resimlere eklenir, alt etiketler ürünün isminden çekilir, ürün resim alt etiketlerinizi 11.maddede açıkladığımız ürün resmine alt etiket ekleme ile sonrasında yeniden düzenleyebilirsiniz.
14) Google Anahtar Kelime Öneri Sistemi (Arama Hacmi)
SEO anahtar kelime ihtiyacınıza uygun anahtar kelimeleri gelişmiş SEO panelimizde yer alan ''Anahtar Kelime Öneri Aracı''mızı kullanarak bulabilirsiniz. İlgili arama teriminde Google'de popüler olan arama terimlerine göre getiren sistem kelimleri direkt panele eklemenize imkan tanımaktadır.
15) 301 Yönlendirme Paneli
301 yönlendirme, geçici olarak yapacağınız link taşıma çalışmalarında sorunsuz bir geçiş işlemi için Google'nin önerdiği bir işlemdir. Sitenizi yeni bir alana taşıdığınızda ya da iki siteyi birleştirmek istediğinizde URL leri doğru sayfalara yönlendirmelerinizi kapsar. Ticimax altyapısında yer alan 301 yönlendirme paneli ile link taşıma işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz excele aktar diyerek yaptığınız işlemleri dışarı aktarabilirsiniz.
16) Breadcrumb Uygulaması
Breadcrumb web siteleri için önemli bir bileşendir. SEO'nunda parçalarından biridir. Breadcrumbu navigasyon gibi düşünebilirsiniz, kullanıcılarınıza sitenizde nerede olduklarını ve oldukları yere hangi yollar ile geldiklerini gösterir. Örneğin; Tüm elbiselerin yer aldığı bir alt kategoriye kullanıcılarınız; Anasayfa>Testil>Kadın> Elbise yolunu izleyerek gelmiş olabilir. Bu yolun her biri tıklanabilir niteliktedir. SEO tarafında ise arama motoru botlarına sitenizin nasıl yapılandırıldığını ifade eder.
17) Ürün Site İçi Anahtar Kelime Etiketleme
Bir ürünün farklı başka ürünlerle ilgili olduğunu belirtmek üzere kullanılan etiket yapısı, admin panel üzerinden yönetilebilmektedir, eklenen etiketler ürün detayının hemen altında yer alır ve kullanıcılarınıza aynı etikete sahip diğer ürünlere kolayca erişme imkanı tanır, SEO tarafında ise arama motoru botlarına aynı etikete sahip ürünlere ait bağlantıları görür ve ilgili sayfalarıda indeksler.
18) Tarayıcı Bazlı İçerik ve Resim Cache
Sitenizin hızlı açılması, içeriklerin ve resimlerin hızlı yüklenmesi arama motoru optimizasyonunun en kritik noktasıdır. Kullanıcılar cihazlarından sitenize kolayca ve hızlı bir şekilde erişmelidir. İlk defa sitenize giren ve içerikleriniz ya da ürünlerinizi inceleyen kullanıcılar, görüntü optimizasyonu dahilinde tarayıcı bazlı içerik ve resim cacheleme ile bir sonraki girişlerinde çok daha hızlı bir şekilde incelemelerini yapacaklardır.
19) CSS ve JS Sıkıştırma
Site hızınızı etkileyen ve sitenizin hızlı açılmasına ve hızlı yüklenmesine yardımcı olan bir diğer işlem işe CSS ve JS sıkıştırmadır. CSS ve JS dosyalarınızın küçük boyutta olması bu hızın artmasındaki en büyük etkendir. 3. parti araçlara gerek duymadan Ticimax altyapısı CSS ve JS dosyalarınızı otomatik olarak optimize eder.
20) CSS Sprite Kullanımı
CSS Sprite, birden fazla ilgili resim içeren görüntüyü tek bir görüntüde birleştiren bir görüntü optimizasyon tekniğidir. CSS Sprite, arama motorlarının sitenizdeki görüntüleri daha hızlı taramasına yardımcı olur.
21) Gzip Uygulaması
Veri aktarım hızını arttırmak için kullanılan dosyaları sıkıştırmak için kullanılan gzip uygulaması e-ticaret altyapımızda yer almaktadır.
22) Google Rich Snippets
Google Rich Snippets, arama motoru sonuçlarında ilgili aramada normal bir snippets'e göre daha ürünün resmi, ürünün derecesi, fiyatı gibi daha detaylı bilgilerin yer almasını sağlar. Rich Snippets dahilinde arama motorlarına gönderilmek istenen bilgileri admin panelinizden ayarlayabilirsiniz.
23) Google Search Console Doğrulama
Organik aramalarda Google'de ki performansınızı ve nasıl yer aldığınızı izlemeniz için Google search console doğrulama işleminizi admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz.
24) Yandex Site Entegrasyonu
E-ticaret sitenizin Yandex arama sonuçlarında nasıl yer aldığınızı ve istatistikleri izlemek için yandex.webmaster doğrulama işlemini admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz.
25) Bing Site Entegrasyonu
Bing arama motorunda, arama sonuçlarında nasıl yer aldığınızı ve istatistikleri izlemek için Bing webmaster'da doğrulama işlemini admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz.
26) Alexa Site Entegrasyonu
Etkili SEO çalışmalarınız için bir diğer doğrulama işlemi olan Alexa doğrulama işlemini admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz.
27) Pinterest Doğrulama Kodu
Pinterest, işletme hesabı kullanıyorsanız, admin panelinizden tek adımda e-ticaret sitenizi doğrulama işlemini yapabilirsiniz. Günümüzde, Pinterest SEO sıralamanıza yardımcı olan araçlardan biri konumundadır.
28) Google Taxonomy Uygunluğu
Taxonomy, Ürünlerinizin kategorilerini ve gönderdiğiniz verileri Google'nin daha iyi anlayabilmesi için tüm dünya genelinde kullanımda olan Google ürün sınıflandırma modelidir. Taxonomy'ye göre yapılandırılan kategoriler ile Google'de daha iyi bir sıralama elde etmeniz mümkün olacaktır. Ticimax gelişmiş SEO yapısı ile Google ürün sınıflandırma modeline uygun kategorize yapmanızı sağlar.
Aynı zamanda Google'nin alışveriş reklamlarını kullanmak için Google'nin Ürün sınıflandırmasına uygun olarak ürünlerinizi e-ticaret sitenizde kategorize etmeniz gereklidir. Yaptığınız bu sınıflandırma Google Merchant Center'e yükleyeceğiniz Adwords Feed'inizin içerisinde yer alacaktır. Admin panelinizde ürünlerinize ait sınıflandırma yollarını tek adımda yapabilirsiniz.
29) Favicon Kullanımı
Favicon; markanızı, kurumsal yapınızı, logonuzu temsil eden 16x16 piksel boyutunda olan sitenizin kimliği niteliğindeki simgedir. Favicon'u admin panelinizden kolayca ekleyebilirsiniz.
30) Kategori İçeriği Ekleme
Arama motorlarında iyi bir performans ve iyi bir sıralama elde etmek için e-ticaret sitenizde ne kadar alakalı içeriklere yer vermeniz gereklidir. Alakalı içerikleride kullanabilceğiniz alanların başında kategori içerikleri gelmektedir. Kategori düzenleme yapısında yer alan editör aracılığı ile kategori içeriğinize Banner ekleyebileceğiniz gibi bir kaç paragraflık, kategori içeriğini belirten bir metinde ekleyebilirsiniz ve arama motoru botlarına ve kullanıcılarınıza kategori içeriğiniz konusunda bilgi verirsiniz.
31) Marka Sayfa İçeriği Ekleme
Marka düzenleme yapısında yer alan editör aracılığı ile marka sayfanızın içeriğine banner ekleyebileceğiniz gibi bir kaç paragraflık, marka içeriğini belirten bir metinde ekleyebilirsiniz ve arama motoru botlarına ve kullanıcılarınıza marka sayfanız konusunda bilgi verirsiniz.
32) Tedarikçi Sayfa İçeriği Ekleme
Tedarikçi sayfa içeriğine editör aracılığı ile banner ekleyebileceğiniz gibi bir kaç paragraflık, tedarikçi içeriğini belirten bir metinde ekleyebilirsiniz ve arama motoru botlarına ve kullanıcılarınıza tedarikçi sayfanız konusunda bilgi verirsiniz.
33) Toplu Kategori SEO Meta Bilgileri Güncelleme
Kategori, alt kategori ve alt alt kategorilerinize ait tüm başlık, anahtar kelime ve açıklama alanlarını tek adımda düzenleyebilirsiniz. Meta bilgilerini düzenlemenize yardımcı olacak parametreleri kullanabileceğiniz gibi parametre ve metinlerinizin kombinasyonlarını da kullanabilirsiniz.
34) Toplu Marka SEO Meta Bilgileri Güncelleme
Markalarınızın tümüne ait tüm başlık, anahtar kelime ve açıklama alanlarını tek adımda düzenleyebilirsiniz. Meta bilgilerini düzenlemenize yardımcı olacak parametreleri kullanabileceğiniz gibi parametre ve metinlerinizin kombinasyonlarını da kullanabilirsiniz.
35) Toplu Tedarikçi SEO Meta Bilgileri Güncelleme
Tedarikçilerinize ait başlık, anahtar kelime ve açıklama alanlarını tek adımda düzenleyebilirsiniz. Meta bilgilerini düzenlemenize yardımcı olacak parametreleri kullanabileceğiniz gibi parametre ve metinlerinizin kombinasyonlarını da kullanabilirsiniz.
36) Toplu Ürün SEO Meta Bilgileri Güncelleme
Ürünlerinize ait başlık, anahtar kelime ve açıklama alanlarını tek adımda düzenleyebilirsiniz. Meta bilgilerini düzenlemenize yardımcı olacak parametreleri kullanabileceğiniz gibi parametre ve metinlerinizin kombinasyonlarını da kullanabilirsiniz.
37) Blog Modülü
Blog yazmak hem arama motorları hem de kullanıcılarınıza sitenizin içeriği, hizmetleriniz, ürünleriniz ve daha birçok şeyle ilgili detaylı bilgi vermenizi sağlar. Blogunuzda özgün ve fayda sağlama odaklı içerikler üretmeniz ve blog sayfanızı güncel tutmanız SERP'lerdeki sıralamanıza yükseltmenize yardımcı olacaktır. Ticimax'ın blog modülü ile ayrı bir sitede çalışma yapmanıza gerek kalmadan e-ticaret sitenizin içerisinde düzenleyebilir ve yazılarınızı arama motorlarına uygun bir şekilde blogunuzda paylaşabilirsiniz.
38) Pagespeed Resim Optimizasyonu
E-ticaret sitenize yüklediğinizin resimler ve kullandığınız diğer görseller doğrudan seo performansınızı etkiler. Yüksek kalitede ham ve işlenmemiş görseller sitenizin açılış hızını yavaşlatacak ve bu da seo performansınızı olumsuz etkileyecek çünkü arama motorlarının dikkat ettiği bir diğer nokta ise sitenizin açılış hızıdır. Ticimax'ın sunmuş olduğu pagespeed resim optimizasyonu ile e-ticaret sitenizdeki görselleri direkt olarak kalitelerini bozmadan olması gereken şekilde boyutlandırabilir ve sitenizin açılış hızını arttırabilirsiniz. Böylece hem site hızınız hem de resimlerinizin kalitesi ile farkedilir olursunuz.
39) Lazy-Loading
Ticimax, lazy-loading yapısı ile e-ticaret sitenizde çok fazla ürün var ve bu ürünlerin bir çoğunuda vitrin olarak tanımladığımız kategori, anasayfa ve marka sayfalarında sergiliyorsanız sayfanız aşağı kaydırıldıkça ürünler yüklenirken sayfanın geç açılmasını önler ve sayfanızın açılış süresinin artmasını sağlar.
40) Gelişmiş Footer ve Link Yönetimi
Hakkımızda, sıkça sorulan sorular vb içerik yazıları e-ticaret sitelerinde genelde footer olarak tanımladığımız sitenin en alt kısmında yer alan alanda yer alır. Dolayısı ile burada yer vereceğiniz linklerin yönetiminde yapabiliyor olmanız gerekli. Ticimax, gelişmiş editör yapısı ile footer linklerini kolay ve hızlı bir şekilde yönetmenizi sağlamaktadır.
41) Arama Motorlarına Uygun Sayfalama Yapısı
Kategorilerinizde ve e-ticaret sitenizin diğer alanlarında yer alan sayfalarınızda yer alan verilerin ve ürünlerin yoğunluklarına göre sayfalar bölünür ve akış kısaltılarak sayfalama yapısında listeleme yapılır. Bu sayfalama yapısında sayfaların birbiri ile ilişkilerini belirtmek içinde rel="next" ve rel="prew" bağlantılarını kullanırız.
42) Dile Göre SEO Meta Tanımlama
Eğer birden fazla dilde satışınız varsa gireceğiniz ürün, marka, içerikelerinize ait seo; anahtar kelime, açıklama ve başlıklarınızında ilgili dile göre olması gereklidir. Ticimax'ın gelişmiş SEO altyapısı ile satışınızı yaptığınız dile farklı arama motoru bilgilerini girebilir ve meta bilgileri yönetiminizi admin panelinizden yapabilirsiniz.
43) ''hreflang'' Etiketi Uygunluğu
Ticimax, gelişmiş SEO altyapısı ile birden fazla dilde satış yapan müşterilerinin e-ticaret sitelerinde türkçe ve diğer dillerdeki içeriklerinin eşdeğer olduğunu ve birbiri ile ilişkili olduğunu Google'a bildirmek için ''hreflang'' etiketi kullanır.
Örnek "hreflang" Etiketi Kullanımı
- <link rel="alternate" hreflang="x-default" href="http://akblog.net/p/hakkimizda.html" />
- <link rel="alternate" hreflang="en-us" href="http://en-us.akblog.net/p/hakkimizda.html" />
- <link rel="alternate" hreflang="en-gb" href="http://en-gb.akblog.net/p/hakkimizda.html" />
- <link rel="alternate" hreflang="fr" href="http://akblog.net/fr/p/hakkimizda.html" />
- <link rel="alternate" hreflang="es" href="http://akblog.net/es/p/hakkimizda.html" />
44) SEO Meta Bilgilerini Excel ile Toplu Yükleme
Ticimax, e-ticaret sitenizde düzenleme işlemlerinizi mümkün olduğu kadar hızlı yapmanıza olanak sağlayan kısa yollar ve özellikler sunar, buna en iyi örneklerden biri de ; SEO meta bilgilerini excel ile toplu yükleme özelliğidir. Ürünlerinize ait anahtar kelime, açıklama ve başlık bilgilerini tek adımda excel ile toplu olarak düzenleyebilir ve sisteme aktarabilirsiniz.
45) Mobil Uyumluluk
Arama motorları botları kullanıcılara ne kadar fayda sağladığınıza odaklanır, bu faydaları sadece özgün içerikler ekleme, fonksiyonel bir yapı olarak düşünmeyin, bunun en temel kısmı odak noktanız e-ticaret sitenizin mobil uyumlu olup olmamasıdır. Eğer e-ticaret siteniz mobil uyumlu değilse arama motorlarında hiç şansınız yok demektir ve pek tabii kullanıcı tarafında da. Ticimax e-ticaret altyapısı, responsive, mobil tasarım seçenekleri ve sağladığı görsel optimizasyon özellikleri ile mobil uyumlu bir yapı sağlar ve müşterilerinin yüksek bir kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar.
46) Yönetilebilir Sitemap Ayarı
Yönetilebilir sitemap ile sitemap dosyalarınızda yer alan kayıt sayısını, anasayfa, ürün, kategori, marka ve içerik sayfalarının diğer sayfalara göre önceliğini, sayfanın hangi sıklıkla değiştiğini ve en son değiştiği tarihi belirleyebiliyorsunuz.
47) Yönetilebilir ''No Index ve No Follow'' Ayarı
''No Index ''; arama motoru botlarına ilgili sayfanın indekslenmemesi gerektiğini söyler. Yani arama motorlarında görünmemesini belirtir.
''No follow'' ; arama motorlarına ilgili sayfadaki bağlantıları izlememesi gerektiğini belirtir. Ticimax'ın gelişmiş SEO özellikleri ile ürün, marka, tedarikçi, içerik ve kategori sayfalarında ''no index'' ve ''no follow'' etiketlemelerini tek adımda yapabilirsiniz ve hangi içeriklerin arama motorlarında görünür olmasını ve bağlantı akışını yönetebilirsiniz.
48) Excel ile Toplu 301 Yönlendirme Yapabilme
301 yönlendirmesi ile yapacağınız yönlendirmeleri excel ile tek adımda toplu bir şekilde admin panelinizde yapabilirsiniz. Yaptığınız yönlendirme işlemlerini excel ile dışa aktarabilir yaptığınız düzenlemeleri 301 yönlendirme modülü ile sisteme geri yükleyebilirsiniz.
49) Blok içerik Yönetimi
Hazırladığınız içeriklerinizi ziyaretçilerinize ulaştırmak ve tıklanabilir olmasını sağlamanız trafik yönetiminizi kolaylaştıracak ve içeriklerinizin daha iyi performans göstermesini sağlayacak. Ticimax'ın gelişmiş blok yönetimi ile kategori ve diğer içerik sayfalarınıza hızlıca bloklar oluşturabilir,
Blok yönetimi ile istediğiniz blokları tut sürükle sistemiyle istediğiniz alana yerleştirebilirsiniz. Örneğin, SEO tarafında sizin için önemli olan içerikleri anasayfada blok alanlarına yerleştirebilirisiniz.
50) Google Analytics Entegrasyonu
Panel üzerinden e-ticaret sitenizi Google Analytics ile direkt entegre ederek, e-ticaret sitenizin performansını Analytics üzerinden takip edebilirsiniz. Gelişmiş e-ticaret ayarları ile e-ticaret satış raporlarınızı ve en iyi performans gösteren ürünlerinizide yine Analytics üzerinden görebilirsiniz.
51) Google Merchant Center Entegrasyonu ve Uygun Feed Yapısı
Google Merchant Center, Google'nin sunmuş olduğu alışveriş reklamlarını kullanabilmek için, mağaza ve ürün verilerinizi Google'ye yüklemenizi sağlayan bir araçtır. Ticimax altyapısı ile Google Merchant Center entegrasyonu ve doğrulama işleminizi admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz.
Aynı zamanda Google Merchant Center'a ürünlerinizi aktarmak için Google Alışveriş Feed kurallarına uygun veri Feed'inizi admin panelinizden direkt alabilirsiniz.
52) Otomatik Javascript Sıkıştırma
Yukarıda diğer maddelerde de sıkça değindiğimiz site açılış hızının SEO'daki önemi kapsamında Ticimax e-ticaret altyapısı sistemdeki javascript dosyalarının otomatik olarak sıkıştırır ve site hızınızı arttıracak şekilde optimize eder.
53) H (Heading Tags) Etiketleri
H etiketleri arama motorlarındaki sıralamalarda en etken faktörlerden biridir. H etiketleri (h1, h2 vb.) arama motoru botlarının içeriğinizdeki başlıkların önem sırasını anlamalarını ve başlıkların en önemlisinden en az önemli olana doğru hiyerarşik bir yapıda etiketlenmesini sağlar. Ticimax, H etiketlerini kolayca yönetmenizi sağlayan bir yapıya sahiptir.
54) Canonical Etiketi Kullanımı
Belirli bir sayfanın, herhangi bir sayfanın benzeri ya da kopyası olduğu arama motorlarına canonical etiketi ile belirtilir. Ticimax altyapısı canonical uyumlu yapısı ile arama motorlarına arama sonuçlarında görünmesini istediğiniz URL sürümünü bildirir.
Aşağıdaki örnekte canonical etiketinin nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.
- <link rel="canonical" href="http://orneksite.com/" />
55) Otomatik 404 Sayfası Oluşumu
Ziyaretçileriniz, herhangi bir nedenden ötürü yayında olmayan sayfalarını görüntülemeye çalıştığınızda sistem otomatik olarak ilgili sayfayı 404 sayfası göstermektedir. Yazımızın ilk maddesi olan 404 link yönetim modülü ile 404 aldığınız sayfaların link yönetiminide manuel olarak yapabilirsiniz.
56) Script Yönetimi (head etiketleri Yönetimi)
Arama motoru optimizasyonu kapsamında ya da 3.parti diğer pazarlama faaliyetlerine ait izleme kodlarını Ticimax altyapısında yer alan script yönetimi modülü ile admin panelinizden yönetebilirsiniz. Tüm sayfalar, anasayfa ve diğer alanlar dahil olmak üzere ''head '' etiket ekleme ve düzenleme işlemlerinide yine bu alan üzerinden yapabilirsiniz.
57) CSS ve Tema Yönetimi
Ticimax, CSS ve tema yönetimi modülü ile arayüz kodlarına erişmenize ve şablonlar üzerinde çalışmanıza imkan sağlar. Bu alan ile kendi tasarımınızı entegre edebileceğiniz gibi SEO açısından önemli olan düzenlemelerinizide yapabilirsiniz.
58) HTTP/2 Protokolü ile Çok Daha Hızlı Sayfalar
HTTP/2 temel anlamda teknolojiye ayak uydurmaya başlamış yeni bir protokoldür. E-Ticaret sitelerini tasarlarken bir takım CSS, image, JS gibi dosyalar kullanılmaktadır. Bunlar bir web sitesinin front-end kısmında belki de olmazsa olmazlardan ama bir de E-Ticaret sitesi gibi görsel yoğunluğu bulunan bir web sitemiz olduğunu düşünürsek, hep kaliteli resimler kullanmak isteriz. Bu da sayfa boyutunu, kaynak tüketimini ve yüklenme süresini arttıracak, web sitesinin yavaş açılmasına sebep olacaktır.
İşte tam olarak burada devreye HTTP/2 teknolojisi giriyor ve web sayfalarınızın yavaşlaması artık tamamen ortadan kalkmış oluyor. Bununla birlikte web sitelerimiz daha güvenli ve daha performanslı çalışıyor.
Google'nin SPDY protokolünden ilham alan HTTP/2, çoklu bağlantı yaklaşımını kenara bırakarak, ağ kaynaklarını tüketmeyen tek bağlantıdan faydalanıyor. HTTP/2 güvenlik konusunda da iddialı. Çok daha güvenli şifreleme yöntemi kullanan bu protokol ile bir çok güvenlik açığı da kapatılmış olacaktır.
HTTP/2 ile birlikte akla gelen en önemli konulardan biri de istemci ve sunucu tarafında bu protokolün ne derece destekleneceğidir. İstemci tarafında web tarayıcılar, sunucu tarafında ise web sunucular artık yavaş yavaş HTTP/2 ile uyumlu hale gelmektedir.
- Chrome 40 sürümünden sonra desteklemektedir.
- Firefox'un 36 sürümünden sonra HTTP/2 desteği bulunmaktadır.
59) XML Image Sitemap Özelliği
Arama motorları özellikle de Google, görsellere gittikçe önem vermekte ve görsel arama sonuçları ön plana çıkmaktadır. Görsel aramalarda iyi bir sıralama kazanmak için resim site haritanızı arama motorlarına gönderebilirsiniz. Ticimax'ın gelişmiş SEO özellikleri kapsamında; resim site haritanızı site yönetim panelinizden tek adımda alabilirsiniz.
SEO HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR
SEO performansını Ticimax ne noktada etkilemektedir?
Türkiye'nin E-ticaret alanında öncü altyapı platformu Ticimax olarak SEO uyumluluğu ve e-ticaret sitesi sahiplerine en kolay, hızlı, kullanışlı ve güvenilir optimizasyon panelini sunmaktadır. Türkiye'de ve globalde on binlerce farklı sektörden farklı müşteriye sahip olduğumuz için güncel teknolojik gereklilikleri bünyesinde barındıran e-ticaret altyapılarını sunuyoruz. Geliştirmeleri yaparken tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve sizlerden gelen istek ve şikayetleri de sürece dahil ederek altyapımızı geliştiriyoruz. Aynı zamanda sistemimizi sürekli SEO uzmanları değerlendirerek Organik arama ekosistemine en uyumlu e-ticaret altyapısıyız.
SEO için ürün ve sayfalamalar noktasında en dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Anahtar kelimeler hala aktif bir şekilde kullanılıyor mu yoksa dikkat edilmesi gereken farklı noktalar mı mevcut?
E-ticaret sitenizde hangi sayfa olursa olsun mutlaka sayfanın amacına uygun ve özgün bir çerçevede hedef kitlenizin sayfayla ilgili yapabileceği muhtemel hedef aramaları içerecek bir yapıda oluşturulmalı ve optimize edilmelidir.
Anahtar kelimeler daha önce hiç olmadığı kadar çok önemli. Sayfalarınızı oluştururken anahtar kelime araştırması yapmalı ve anahtara kelimelerin yanında kullanıcı niyetini de sürece dahil ederek sayfalarınızı optimize etmelisiniz.
Site içi SEO çalışmalarında; sayfalarının link yapısı (url) nasıl olmalıdır? Doğru URL kullanımı SEO açısından önemli olduğu için; Kullanıcılar, kullandıkları SEO araçları tarafından ilettikleri URL hatalarına istinaden bu soruyu sormaktayım. Ek olarak sektörel bazlı farklılık gösterir mi?
Site içi seo çalışmalarında; sayfalarının link yapısı (url) nasıl olmalıdır? Doğru url kullanımı seo açısından önemli olduğu için; Ek olarak sektörel bazlı farklılık gösterir mi?
- URL Yapıları Sektörel farklılıklar göstermemektedir. Marka prensiplerinize ve şirket içi ölçümleme standartlarınız göre farklılıklar gösterebilir.
- URL yapısı her sayfa için özgün + hedef anahtar kelimeleri içeren + kısa ve öz bir yapıdan oluşuyorsa, URL optimizasyonu için gerekli çalışmaları yaptığınızı belirtmek isteriz.
E-ticaret için en performanslı ve uyumlu altyapılarını işletmelere sunan Ticimax söz konusu URL yapıları olduğunda optimum ve en uygun yapıyı belirlemenize imkân tanıyor.
Panel üzerinde; Robots.txt Dosyalarında Kullanılabilen Komutlar Nelerdir ve bu komutların detayları?
https://developers.google.com/search/docs/advanced/robots/robots_txt?hl=tr Bağlantısında Google ve diğer arama motorlarının kabul ettiği tüm Robots.txt komutlarını Ticimax e-ticaret panelinizden ekleyebilirsiniz.
Robots.txt alanına index almamasını istediğimiz bir sayfayı eklediğimizde, kesinlikle bu sayfa index almaz diyebilir miyiz?
Robots.xt dosyasında bir URL Adresini ya da e-ticaret sitenizin bir bölümünü arama motorlarına kapattığınızda, indexlenmeyeceği anlamına gelmemektedir. Robots.txt komutu NOINDEX direktifi kadar güçlü değildir. İndexlenmesini istemediğiniz bir URL Adresini mutlaka META NOINDEX ile arama motorlarının indexlemesine kapatınız. NOINDEX ettiğiniz bu URL Adresini de kesinlikle Robots.txt dosyasında arama motorlarının erişimine kapatmamalısınız.
Canonical URL Etiketi Nedir?
Canonical URL ile arama motorlarına e-ticaret sitenizdeki hangi URL Adreslerinin arama motorları tarafından indexlenmesi gerektiği konusunda güçlü sinyaller verilmesini sağlar. Çok farklı ve çeşitli senaryolar için Canonical URL kullanıldığıyla birlikte örnek vermemiz gerekirse, varsayalım ki 5 adet etek satıyorsunuz ve eteklerin yalnızca rengi değişiyor. Dolayısıyla, beş etekten dördünü bir tane eteğe canonicalize ederek duplicate sayfa oluşumunu önlemiş olursunuz. Bir başka örnek vermemiz gerekirse, Pazaryerisiniz ve iPhone telefon sattığınızı varsayalım. Aynı iPhone modelinden beş farklı mağaza ürün yükledi. Yine bu beş iPhone telefondan dördünü bir tane iPhone modeline canonicalize etmelisiniz ki duplicate sayfa oluşumunu önleyebilesiniz.
Robots.txt alanında yabancı diller için botlara /en olarak mı yoksa /en/ olarak mı komut girmemiz gerekli?
Ticimax e-ticaret altyapılarında her dil için Robots.txt komutları tanımlayabileceğiniz alanı sunmaktayız.
Meta Title ve Desription Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Meta Title ve Description uzunluğu konusunda karakter sınırı bulunmamaktadır. Fakat arama sonuç sayfalarında 600 px kadar bölümü görünür ve kalan kısmı (...) ile görünmez olur.
- Meta Title -mümkünse- mutlaka hedef anahtar kelime ile başlamalıdır. Örneğin; Bebek arabası satıyorsanız ve Bebek Arabaları kategorisi için Meta Title yazmak istiyorsanız, Meta Title metni Bebek Arabası ya da Bebek Arabaları ile başlamalıdır.
- Meta Title metninde kullanıcının tıklamasını sağlayacak CTA metinleri bulunmalıdır. Varsa Kampanya, Taksitle ödeme, Kapıda ödeme, Aynı gün teslimat, İndirim, Ücretsiz Kargo gibi CTA metinleri CTR'ı arttırır.
- Meta Description metinlerinde mümkün mertebe anahtar kelimeyi geçmelidir. Anahtar kelimenin başka kullanımları ve semantic, synonym gibi başka kullanımları içermelidir. Örneğin; Kadın ve Bayan kullanımı, Sweatshirt ve Hoodie, Tramer ve Hasar Kaydı gibi...
- Meta Description metninde mümkün mertebe kullanıcının pain pointine odaklanın. Örneğin; şampuan arıyorsa, yağlı/kuru/yıpranan/bakımsız/cansız/kepekli saçlar için şampuan; kullanının eliinde elinde yara var ve egzama olduğunu bilmiyor varsayalım, dolayısıyla Meta Description metninde, elinize oluşan yaralar/egzama/elde kaşınma gibi kullanımlar kullanıcının tıklamasını arttırır.
- Meta Title ve Description metinlerinde mutlaka anlaşılır ve dil bilgisine uygun metinler yazılmalıdır.
- Her sayfa için özgün Meta Title ve Description yazılmalıdır. Aynı ürünün farklı renkleri varsa, reng + S/M/L/XL boyu + desen gibi özellikler metinlerde geçmelidir.
Ticimax SEO Ayarları (akblog.net) | AK SEO (akblog.net
Gelişmiş SEO Uygulamaları
YanıtlaSilSearch Engine Optimization kısaltılmış hali ile SEO, arama motoru optimizasyonu anlamındadır. Google, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarında reklamsız, doğal olarak yer almak için yapılan belirli kriterlere sahip çalışmaları kapsar. Arama motoru optimizasyonu kapsamında yapılan tüm çalışmaların temel amacı, rekabet ortamında rakipleri geride bırakarak arama motorlarında üst sıralarda yer almaktır. Bu çok detaylı ve titiz bir çalışma gerektirmektedir.
Yorum Gönder