Bakanlıktan Şok Açıklama

Bakanlık denetledi! Bunları sakın almayın ve yemeyin

Bakanlıktan Şok Açıklama
Bakanlıktan Şok Açıklama
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Başkanlığı ekipleri, İstanbul Boğazı'nda avlanan balıkçı teknelerinde gece saatlerinde denetim yaptı. Balık boylarıyla ilgili çok önemli uyarı yaptı... İşte dikkat etmeniz gereken balık boyları...
İstanbul Boğazı'nda avlanan balıkçı teknelerine gece saatlerinde denetim gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, İstanbul Boğazı'nda avlanan balıkçı teknelerinde gece saatlerinde inceleme yaptı. Çalışmalara sahil güvenlik, deniz polisi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı deniz zabıtası ekipleri de eşlik etti. Teknelerin ve çalışanların evrakını inceleyen ekipler, balık boylarını da tek tek ölçerek avlanmanın yasal koşullara uygunluğunu kontrol etti.

Kaçak avcılığın önlenmesi, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için yapılan faaliyetlerde koşullara uymayanlara cezai işlem uygulandı. Yasa dışı avlananlara idari para cezası uygulandığını, iki yıl içerisinde 3 kez ihlal yapan kişilerin tekne ruhsatlarının geri alındığını aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, 2003 yılından beri yeni av ruhsatı verilmediğine dikkati çekti. Karaca, "Geçen yıl yaklaşık 18 bin denetim yaptık. Bu denetimlerden 553'ünde idari para cezası uyguladık, bunun da karşılığı 800 bin lira civarında. Yaklaşık 173 ton balığa ve su ürünlerine de el koyduk." dedi.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski