Ekonomiye Saldırı Yapanlara Cevap

Başkan Erdoğan Türkiye-Macaristan İş Forumu’nda konuştu: "Ekonomimiz sağlam! Kimse çökertemeyecek".

Ekonomiye Saldırı Yapanlara Cevap
Ekonomiye Saldırı Yapanlara Cevap
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan İş Forumu’nda konuştu. Erdoğan, "Biz Macaristan'ı bir ticaret üssü ve geçiş noktası olarak görüyoruz. Bunu iş adamlarımıza tanınacak vize kolaylığı, karşılıklı adımlar ile ikili ticaretimizi aramızdaki dostluk bağlarına yakışır düzeye çıkarmamız gerekiyor. Macaristan sadece geçiş güzergahı değil, ürünlerimizin depolanması ve Avrupa'ya ihraç konusunda bir merkez haline gelmelidir." dedi. Öte yandan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eylülde açıkladığımız Yeni Ekonomik Programımızla artık bundan sonra katma değeri yüksek ürünlere daha fazla yoğunlaşacağız." ifadelerine yer verdi ve ekledi: "Ekonomimiz sağlam! Kimse çökertemeyecek."
Macaristan'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda flaş açıklamalarda bulundu.

"VİZE KOLAYLIĞI İLE BURADAKİ YATIRIMLARIMIZ DAHA DA BÜYÜTECEK"

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
Bizler Macaristan'ı da yabancı bir ülke olarak görmüyoruz. İstiyoruz ki aramızdaki ticaret hacmini de arttıralım. Macaristan ile ortak işbirliğine girebiliriz. Afrika'nın eksiği çok. Burada Macaristan ile ortak çalışmalar yapmak durumundayız. 2018 yılının ilk 8 ayında 1.8 milyar dolarlık hacme ulaştık ki şimdi hedef 5 milyar dolarlık bir rakamı yakalamak. Bu ortak hedefimizdir. Bu miktar aslında geçen yıla kıyasla kayda değer bir artışa tekabül ediyor. İş adamlarına vize kolaylığı ile buradaki yatırımlarımız daha da büyütecektir.

MACARİSTAN'I BİR TİCARET ÜSSÜ OLARAK GÖRÜYORUZ

Biz Macaristan'ı bir ticaret üssü ve geçiş noktası olarak görüyoruz. Bunu iş adamlarımıza tanınacak vize kolaylığı, karşılıklı adımlar ile ikili ticaretimizi aramızdaki dostluk bağlarına yakışır düzeye çıkarmamız gerekiyor. Macaristan sadece geçiş güzergahı değil, ürünlerimizin depolanması ve Avrupa'ya ihraç konusunda bir merkez haline gelmelidir.

"YENİ EKONOMİK PROGRAMIMIZLA ARTIK..."

Eylülde açıkladığımız Yeni Ekonomik Programımızla artık bundan sonra katma değeri yüksek ürünlere daha fazla yoğunlaşacağız

"MACARİSTAN'LA SAVUNMA SANAYİNE YÖNELİK ADIMLAR ATMAYI PLANLIYORUZ"

Başkan Erdoğan, "Macaristan'la özellikle savunma sanayine yönelik bazı adımları atmayı planlıyoruz. Yaptığımız görüşmelerde bu konuların üzerinde de durduk." dedi.

SOÇİ ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen ay Soçi Zirvesi'nde Sayın Putin ile imzaladığımız mutabakat muhtırası, İdlib'de yaşayan 3,5 milyon Suriyelinin emniyetini garanti altına almıştır." şeklinde konuştu.

"ULUSLARARASI TOPLUM SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ"

Başkan Erdoğan, mülteci meselesinin çözümünde uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmediğini kaydetti.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski