Reklam Üst

İran Cumhurbaşkanı Öldürüldü mü

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de içinde olduğu helikopter dün akşam saatlerinde Doğu Azerbaycan'da düştü. Saatler süren arama kurtarma çalışmalarının ardından, Türkiye'den hareket eden Akıncı İHA enkazın yerini tespit etti. Ekipler enkaza ulaşırken, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da aralarında olduğu 9 kişinin hayatlarını kaybettiği belirlendi. Tahran'da acil şekilde toplanan kabineden OHAL kararı çıktı.

Dün akşam Doğu Azerbaycan'da şiddetli rüzgar ve sis nedeniyle düşen uçakta bulunan İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile birlikte toplam 9 kişi hayatını kaybetti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter Azerbaycan gezisi dönüşünde kaza yaptı. Dün başlayan arama kurtarma çalışmaları hava koşullarının olumsuzluğu nedeniyle uzun saatler aldı. Helikopterin enkazına Türkiye'nin görevlendirdiği Akıncı İHA'nın da tespitleriyle 15 saatlik çalışma sonucu ulaşıldı. Enkaza ulaşan İranlı yetkililer, helikopterde bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

"İRAN YÖNETİMİ GÖREVİNE DEVAM EDECEK"

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin öldüğünün devlet televizyonundan duyurulmasıyla, gözler Tahran'a çevrildi. Tasnim haber ajansı, Tahran'da kabinenin acil şekilde toplandığını bildirdi. Kabineden yapılan ilk açıklamada, "Reisi sözünün arkasında durdu, ulusu için hayatını feda etti. İran yönetimi görevine devam edecek" ifadeleri yer aldı.


1 Yorumlar

  1. Helikopterin enkazına Türkiye'nin görevlendirdiği Akıncı İHA'nın da tespitleriyle 15 saatlik çalışma sonucu ulaşıldı. Enkaza ulaşan İranlı yetkililer, helikopterde bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Konu Üst Reklam

Konu Alt Reklam